100 גרם חמאה
120 גרם סוכר חום בהיר
75 גרם שקדים טחונים
קורט מלח
1 כף חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כף סירופ מייפל
למלית:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם קצפת לזילוף
אופן ההכנה
מכניסים לסיר קטן חמאה, סוכר חום, חלב, מלח, מייפל ומבשלים על גבי להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס. מבשלים כ-2 דקות נוספות להסמכה נוספת.
מערבבים פנימה שקדים טחונים ומערבבים היטב. מצננים מעט את התערובת.
יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מכניסים לתנור לחום של 170 מעלות לכ-10-12 דקות עד שהעוגיות משתטחות ומזהיבות.
מוציאים מהתנור ומצננים (העוגיות עדיין רכות כשהן יוצאות מהתנור והן מתקשות בקירור)