לכ- 40 עוגיות:
לבצק:
350 גר' (2.5 כוסות) קמח לבן מנופה
100 גר' אבקת סוכר
200 גר' חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית תמצית בטעם וניל
½ כוס (100 גר') סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
40 גר' חמאה
½ כוס (100 גר') שוקולד צ'יפס מריר 48%
לבצק:
1. בקערת המיקסר מערבלים את החמאה והסוכר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה.
2. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל ומערבבים.
3. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים במהירות איטית עד שהקמח נספג בתערובת.
4. מעבירים את הבצק למשטח מרופד בניילון נצמד, יוצרים ממנו כדור, משטחים ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
5. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ- 2 ס"מ ומסדרים בתבנית בצורה מרווחת.
6. בעזרת החלק האחורי של כף עץ יוצרים שקע בכל כדור.
7. אופים את העוגיות בחום של 180 מעלות, לאחר 8 דקות מוציאים את העוגיות ומחזקים את השקע בכל עוגיה בעזרת החלק האחורי של כף עץ (הבצק תופח באפיה) מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 3-4 דקות נוספות.
8. מניחים לעוגיות להצטנן ובינתיים מכינים את הקרמל
9. במחבת נון סטיק מחממים את הסוכר עד שהוא הופך לקרמל. ניתן לנער את הסוכר במחבת כשרואים שתהליך הקירמול מתחיל בדפנות אבל רצוי שלא לערבב אותו.
10. כשהסוכר הופך לקרמל מוסיפים לו את השמנת המתוקה שחוממה מעט ומערבבים מהר ובזהירות (התערובת עלולה לקפוץ). מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה. מעבירים לקערה ומניחים לקרמל להצטנן מעט.
11. כשהקרמל הצטנן אך עדיין נשאר נוזלי ממלאים כל שקע בקרמל ומניחים לו להתייצב. ניתן להעביר את העוגיות למקרר להצטננות מהירה יותר.
לקישוט:
ממיסים את פצפוצי השוקולד במיקרו על יד חימום במשך חצי דקה, ערבוב וחימום לחצי דקה נוספת עד שכל השוקולד נמס.
בעזרת שקית זילוף או שקית סנדוויץ עם חור קטן בקצה מזלפים פסים על פני העוגיות. מניחים לשוקולד להתמצק (בימים קרים משאירים בטמפרטורת החדר, בימים חמים פשוט מכניסים לכמה דקות למקרר).