1 תערובת להכנת סופגניות
200 מ״ל מים
1 ביצה
לקרם (למילוי ולזילוף):
500 מ״ל שמנת מתוקה
120 מ״ל חלב
120 גרם פודינג בטעם שוקולד
60 גרם ממרח שוקולד
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב
20 גרם חמאת קקאו / 2 כפות שמן
60 גרם אגוז לוז מסוכר
1.שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל מצרכי הבצק ולשים 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2. מעבירים לקערה, מכסים ומתפיחים כ-40 דקות / עד הכפלת נפח.
3. מקמחים מעט את משטח העבודה, מניחים את הבצק ומחלקים לכדורים שווים (60 גרם). מכדררים ומניחים כל כדור על ריבוע של נייר אפייה , מכסים ומתפיחים שוב כ-20 דקות / עד הכפלת נפח.
4. מחממים סיר רחב עם שמן על להבה נמוכה. כשהשמן רתח (הטמפרטורה צריכה להיות 160-170 מעלות) , מניחים 3-4 כדורים (תלוי בגודל הסיר שהשתמשתם) כך שהחלק התחתון נוגע בשמן. אחרי כמה שניות הנייר אפייה מתנתק ואפשר להוציא אותו – תעזרו במלקחיים.
5. כל סופגנייה מטגנים דקה שתיים מכל צד עד להזהבה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
6. הכנת הקרם – שמים בקערה את כל המצרכים ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
7. הכנת הציפוי – שמים בקערה שוקולד וחמאת קקאו / שמן וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד להמסה מלאה. מוסיפים את האגוזי לוז ומערבבים. נותנים לציפוי להתקרר בצד.
8. לאחר שהסופגניות מעט התקררו יוצרים חור קטן בעזרת סכין / צנטר , ממלאים בקרם (משאירים חצי מהכמות לזילוף מעל), טובלים כל סופגניה בציפוי של השוקולד לוז, מורידים עודפים ומניחים על מגש עם נייר אפייה / רשת.
9. מזלפים מעל כל סופגניה מהקרם שוקולד שנותר ומעל מזלפים מעט מחית פרלינה (לא חובה).
*מומלץ לאכול את הסופגניות בסמוך לזמן הטיגון*
מתכון, צילום ועריכה: לין טלקר


















