חגי תשרימיס פטל – שרית נובק

מדוביק תפוחים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(עוגה בקוטר 24 ס"מ)

200 גרם סוכר
3 כפות דבש
1 כפית סודה לשתייה
150 גרם חמאה מומסת
3 ביצים טרופות
½ 4 כוסות קמח לבן מנופה
נייר אפייה

למלית:
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה
2 כפות פודינג בטעם וניל
2 כפות אבקת סוכר
מלית תפוחי עץ וקינמון

לקישוט (לא חייבים):
אגוז לוז מסוכר- ברס

 

אופן ההכנה

1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הסוכר והדבש. מוסיפים סודה לשתייה ומערבבים.
2. מוסיפים ביצים ומעבדים עד שהן נטמעות היטב. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים להטמעה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבל כדור בצק.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים בגודלם. מרדדים כל כדור לעלה בעובי של כחצי ס"מ, על גבי נייר אפייה. קורצים עיגולים.
5.. מעבירים את עיגולי הבצק ביחד עם נייר האפייה לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור ומצננים. אופים באותו אופן את שאר עיגולי הבצק.

הכנת המלית:
6. מקציפים שמנת עם אבקת סוכר ופודינג לקרם יציב. מכניסים לשקית זילוף.
7. מניחים עיגול בצק על גבי צלחת הגשה, שמים במרכז העיגול כף גדושה של מלית תפוחים ומורחים אותה מעט. מזלפים סביבה מהקרם.
8. מניחים מעל עיגול בצק נוסף, ובאותו אופן מניחים מעליו מלית תפוחים וקרם.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבסיסים האפויים.
9. זורים מעט אגוזי לוז מסוכרים מלמעלה ושומרים בקירור עד ההגשה.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים