חנוכה

טארט ריקוטה וצנוברים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

בצק פריך:

½ 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן רב תכליתי
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
½כוס (100 גרם) סוכר
קורט מלח
3 חלמונים

למילוי:

3 ביצים
כוס סוכר ( 150 גרם) סוכר
400 גרם גבינת ריקוטה
60 גרם חמאה רכה
גרידת לימון
2 כפיות תמצית וניל
4 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

1. במעבד מזון מערבבים בפולסים קצרים את הקמח החמאה, הסוכר והמלח לתערובת פירורית.
2. מוסיפים את החלמונים עד שמתגבש גוש בצק ולא יותר.
3. עוטפים את כדור הבצק בניילון ניצמד ומקררים למשך שעה לפחות.
4. מרדדים לעלה בעובי 5 מ"מ ומצפים תבנית פאי.רצוי לקרר שוב כחצי שעה נוספת לפני האפייה.
5. יש לאפות את הבצק חצי אפיה עיוורת לפני ששמים את המילוי כ-20 דקות בחום 170 מעלות.

הכנת המילוי:

6. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר כ-3 דקות לתערובת תפוחה.
7. מוסיפים את הגבינה, החמאה גרידת לימון ותמצית וניל ומערבלים לתערובת אחידה.
8. מוסיפים 2 כפות מהצנוברים ומערבבים עם הגבינה.
9. יוצקים את התערובת על הבצק החצי אפויו מפזרים מעל את יתרת הצנוברים, אופים כ-45 דקות ומצננים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים