לחלה מתוקה:
½2 כוסות (350 גרם) קמח לבן מנופה
50 גרם שקד מולבן טחון
8 גרם שמרים יבשים
½1 כפיות מלח
1 ביצה גדולה
5 כפות (50 מ"ל) שמן
4 כפות (40 גרם) סוכר
2 כפות (40 גרם) דבש
2/3 כוס (160 מ"ל) מים
תרסיס שמן קנולה
למלית תפוחים:
2 תפוחי גרני סמית, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 1 כפות (15 גרם) סוכר
1 כף (20 גרם) דבש
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
50 גרם אגוז מלך, קצוץ גס
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
2 כפות דבש
2 כפות מים רותחים
הכנת החלה:
1. מערבלים במערבל חשמלי עם וו לישה את כל חומרי הבצק 10-12 דקות לבצק אלסטי ורך שנפרד מדפנות הקערה.
מעצבים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים במגבת לחה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
הכנת מלית תפוחים:
2. מבשלים במחבת קוביות תפוחים עם סוכר, דבש ומיץ לימון במשך כ-5 דקות תוך עירבוב לעיתים, עד לריכוך קל. מצננים היטב ומערבבים אגוזי מלך קצוצים.
3. מחלקים את הבצק ל-11 כדורים שווים. מרדדים קלות 8 כדורים, ממלאים כל כדור בכף גדושה ממלית התפוחים, צובטים את הבצק מעל ומגלגלים לכדורים יפים.
4. משמנים תבנית עגולה 24-26 ס"מ בתרסיס שמן קנולה ומסדרים את הכדורים במרווחים קלים צמוד לדפנות. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כמעט עד להכפלת הנפח.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. לקראת תום ההתפחה, מרדדים את כדורי הבצק הנותרים למלבני בצק ארוכים ודקים, חותכים לרצועות דקות וקולעים לצמות. מסדרים את הצמות הקטנות על קו החיבור בין כל שני כדורים.
7. מברישים את החלה בביצה טרופה ואופים 25-30 דקות עד לקבלת גוון זהוב-שחום.
8. מערבבים דבש ומים רותחים. מברישים את החלה מיד כשיוצאת מהתנור.