קרן אגם

חלת בייגלה ירושלמי מתוקה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:
430 גרם קמח פיצה
70 גרם קמח דורום רימנצ'טה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כף שטוחה מלח דק
300 מ"ל מים
1/8 (30 מ"ל) כוס  שמן זית
נייר אפייה

לציפוי:
שומשום
תבנית חד פעמית אינגליש קייק

להברשה:
3 – 2 כפות שמן זית
1/4 כפית מלח גס

אופן ההכנה
  1. מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים וסוכר. מערבלים כדקה.
  2. מוסיפים לאט לאט, תוך כדי ערבול, שמן זית ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, אך לא בבת אחת. מתחילים מחצי כמות וממשיכים עד שהבצק מתגבש. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש.
  3. לשים במשך 8 דקות נוספות במהירות איטית.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי עד שעתיים.
  5. מחלקים הבצק לשלושה חלקים שווים וכל חלק לשלושה או ארבעה כדורים שווים.
  6. מגלגלים כל כדור לרצועה.
  7. מפזרים המון שומשום בתבנית אינגליש קייק וממליחים אותו מעט עם מלח דק.
  8. מרטיבים מעט במים כל רצועה בעזרת מברשת סיליקון, ומעבירים לצלחת עם השומשום כשהחלק הרטוב כלפי מטה.
  9. מרטיבים שוב את החלק העליון של הרצועה ומגלגלים את הבצק בשומשום כך שיצופה מכל צדדיו.
  10. קולעים את הרצועות עם השומשום עליהן לחלות ומניחים על נייר אפייה בתבנית התנור.
  11. מתפיחים כרבע שעה, כשהחלות מכוסות במגבת.
  12. מחממים תנור ל – 220 מעלות.
  13. אופים כ 25 – 20 דקות עד שהחלות שחומות היטב.
  14. מערבבים בקערה שמן זית ומלח גס.
  15. מוציאים את החלות מהתנור ומברישים מיד בתערובת שמן הזית.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים