ל – 30 דונלך
600 גרם קמח לבן מנופה
1/2 1 שמרים maiomn's
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 (180 מ"ל) מים
1/3 (70 מ"ל) שמן
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
2 כפיות אלכוהול (וודקה/וויסקי/ברנדי)
1.בקערת המיקסר עם וו לישה מערבלים את החומרים היבשים- קמח, סוכר ושמרים.
2.מוסיפים ביצים, מים, שמן ותמצית וניל וממשיכים לערבל כ-8 דקות.
3.לאחר 8 דקות מוסיפים את המלח והאלכוהול (האלכוהול לא חובה, אבל כדאי- הוא מונע מהשמן להיספג בבצק וכך הבצק פחות שומני לאחר הטיגון).
4.לשים את הבצק עוד 2 דקות.
5.משמנים את הקערה ואת הבצק וניתן לו לתפוח שעה עד שעה וחצי – עד הכפלת הנפח.
6.לאחר התפיחה מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-2.
7.מרדדים את הבצק למלבן ארוך, מורחים אותו בממרח השוקולד ומקפלים את המלבן לחצי (קיפול לרוחב ולא לאורך).
8.מרדדים אחרי הקיפול מעט עד שהבצק נעשה מעט שקוף.
9.חותכים את השוליים (לא לזרוק, אופים בסוף שאריות), חותכים את המלבן למשולשים ומגלגלים כל משולש לרוגלך.
10.גוזרים ריבועי נייר אפייה ומניחים כל רוגלך על ריבוע. מכסים במגבת לחה ונותנים להם לתפוח שוב כשעה עד הכפלת הנפח.
11.בסיר רחב מחממים שמן (שימו לב שלא יהיה חם מידי שהדונלך לא ישרפו מבחוץ ויישארו בצק מבפנים) אם יש לכם מד חום- 160 מעלות ואם לא, תעשו ניסיון על אחד.
12.מטגנים את הדונלך כ-2 דקות מכל צד עד שהם שחומים ויפים ומצננים על נייר סופג.