שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים
לבצק:
280 גרם קמח לבן
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר משקית
מעט מלח
2-3 כפות שמנת להקצפה 38%
למלית:
1 ליטר חלב 3%
6 ביצים גודל L
כף תמצית בטעם וניל
80 גרם סוכר לבן
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה קמח, אבקת סוכר ומלח.
- מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים את התערובת בעזרת הידיים עד ליצירת פירורים דקים.
- מוסיפים 2 כפות שמנת להקצפה ומעבדים עד לקבלת בצק. מעצבים לכדור. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמנת.
- מניחים את הכדור בתוך התבנית ומרדדים אותו על כל התבנית . עולים עוד 2-3 ס"מ משולי התבנית.
- מעבירים למקרר לזמן הכנת המלית.
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- בסיר מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס, ומסירים מהאש.
- טורפים היטב בקערה ביצים עם ווניל.
- מעבירים חלק מהביצים לחלב וטורפים היטב.
- מעבירים את היתרה שוב לחלב ושוב טורפים עד שהתערובת אחידה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים פנימה בעדינות את מלית החלב.
- אופים כ 30-40 דקות עד שהמלית מתייצבת ומשחימה ומתגבש לו קרום חינני מלמעלה.
- אוכלים חם או קר.
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים


















