maimon's ומיקי שמו, מעניקים לכם טיפים
לטיגון מוצלח ובריא יותר, מבלי לוותר על הטעם האהוב.
- חשוב לבחור בשמנים איכותיים, ובטיגון, הדבר חשוב במיוחד. שמן קנולה ושמן חמניות הם המתאימים ביותר לטיגון.
- לפני שמתחילים לטגן, חשוב לבדוק את טמפרטורת השמן. אם השמן חם מדי, המזון ייחרך מבחוץ ולא יתבשל מבפנים, ואם אשר השמן אינו חם דיו, יתארך משך הטיגון, המזון לא יקבל את מכת החום הרצויה וסופו שיספוג הרבה יותר שמן.
הטמפרטורה המומלצת לטיגון היא 165 מעלות. כדי לדעת אם השמן חם במידה מספקת, ניתן להכניס כף עץ או קיסם עץ, אם השמן יבעבע סביב, סימן שהוא חם דיו. כמו כן מומלץ גם שהמזון המיועד לטיגון יהיה בטמפרטורת החדר, כדי לצמצם את השפעתו על טמפרטורת השמן. - למרות המוניטין הקיים למזון מטוגן, טיגון בשמן עמוק עדיף על טיגון בשמן רדוד מכיוון שהחום הגבוה "אוטם" את השכבה החיצונית של המזון ומונע כניסה נוספת של שמן.
- אל תצופפו: כשמטגנים בו זמנית כמות גדולה של סופגניות / לביבות, טמפרטורת השמן יורדת , מה שגורם למטוגנים לספוג שמן מיותר.
- יש לטגן את הסופגניות תחילה מהצד של הכיפה שתפחה ולמשך כשלוש דקות מכל צד, עד שנוצר מעין פס בולט שמפריד בין הצד שטוגן לזה שעדיין לא. לאחר הטיגון הרימו את הסופגניות המוכנות עם כף רשת והניחו לצינון מעל נייר סופג.
- הכינו מראש את הנייר הסופג אליו תוציאו את המטוגנים, ואת הכף המחוררת בה תיעזרו למשות אותם מן השמן.
- כשמטגנים סופגניות וצריך להוסיף שמן לסיר, חשוב לא להוסיף כמות גדולה של שמן בבת אחת, אלא מעט כל פעם, על מנת שטמפרטורת השמן לא תרד.
- חשוב להשגיח על עוצמת הטיגון ולהחליש או להגביר את האש בהתאם לרמת הבעבוע. על מנת לשמור על טמפרטורה אחידה של השמן וויסות נכון של החום, מכניסים חתיכה של גזר לתוך השמן. הגזר שומר על וויסות נכון של החום בזמן הטיגון.
- לאחר סיום הטיגון, יש לחכות שהשמן יתקרר לפני שמשליכים אותו. מומלץ שלא לעשות שימוש חוזר בשמן מכיוון שהחום הגבוה בטיגון מגדיל את קצב ההתחמצנות שלו.