בין אם אתם אופים ותיקים ומנוסים או חדשים בעניין, הטיפים הבאים יכולים לעשות את ההבדל בהצלחת העוגיות:
- מומלץ לקרוא את המתכון כולו ולהכין את החומרים הדרושים לפני שמתחילים להכין. זה ייתן לכם מושג לגבי תהליך ההכנה והטכניקות הדרושות.
- באפיית עוגיות חשוב מאוד להשתמש בתבניות אפייה בטמפרטורת החדר, תבניות חמות עשויות להמיס את העוגיות, לפגוע בצורתן ולגרום להן "להתנגש" זו בזו.
- השתמשו בחומרי הגלם הטובים והאיכותיים ביותר שאתם יכולים להרשות לעצכם. ידע וטכניקה זה חשוב, אבל לחומרי הגלם השפעה גדולה וישירה על התוצאה הסופית.
- השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר, זה עוזר להן להשתלב טוב יותר עם יתר החומרים.
- לדיוק מרבי, מומלץ להשתמש במשקל או בכוסות מדידה. באפייה, בניגוד לבישול אין אפשרות "לתקן" אחר כך והיחס בין הכמויות חשוב מאוד.
- הימנעו מעיבוד-יתר. מרגע שהוספתם את כל החומרים ונוצר בצק אחיד, הפסיקו לעבד. ככל שמעבדים את הבצק יותר, הוא הופך יותר צמיגי ופחות נימוח.
- אם הבצק דביק מדי וקשה לעבודה, ניתן לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך כ – 30 דקות. קירור הבצק הופך אותו יציב, מוצק ומקל על מלאכת החיתוך.
- כף גלידה קפיצית
היא שיטה זריזה ונוחה לקריצת עוגיות עגולות במידות שוות. השימוש בכף מונע מהידיים
להתלכלך ויוצר מראה אחיד ומקצועי. אם אין כף גלידה קפיצית, גם 2 כפיות קטנות יעשו
את העבודה (אוספים את הבצק על אחת הכפיות ובעזרת השניה מנתקים את הבצק מהכפית
ומניחים על נייר האפייה)
טיפ! אם הבצק מתקשה להתנתק מכף הגלידה גם אחרי מנוחה במקרר, ניתן לרסס על הכף "תרסיס עם שמן קנולה maimon's" לפני "איסוף" הבצק, כך שישתחרר מהכף בקלות. - עוד שיטה מעולה ליצירת עוגיות עגולות ואחידות היא יצירת רולדה מבצק העוגיות: ממלאים את העוגיות במלית הרצויה, מניחים על גבי נייר אפייה, ומגלגלים לקבלת רולדה. עוטפים את הרולדה בעזרת נייר האפייה ומכניסים למקרר לפחות למשך כ – 3 שעות. לפני האפייה, חותכים לפרוסות בעזרת סכין חדה
- יוצרים צורות בעזרת חותכני עוגיות? לשחרור קל של הבצק מהחותכן, מבלי לפגוע בצורה, טבלו את החותכן בקמח לפני השימוש.
- על מנת להבטיח שצורת העוגייה תישאר יפה גם לאחר האפייה, הקפידו על רווחים מספקים ואחידים בין עוגייה לעוגייה. תמיד כדאי להיצמד להנחיות המתכון בנוגע לריווח העוגיות.
- אם הבצק רך או קשה מדי לרידוד, ניתן להניח אותו בין 2 ניירות אפייה ולרדד על גבי נייר האפייה.
- עבודה עם כפות ידיים חמות, עשויה להמיס בצק עוגיות עשיר בחמאה ולהקשות על יצירת הצורות. הניחו לצדכם קערה עם מים קרים, מדי פעם טבלו בהם את כפות הידיים, יבשו והמשיכו בעיצוב.
- אם הכנתם כמות גדולה מדי של בצק עוגיות, או שמתחשק לכם עוגיות חמות כל בוקר, ניתן לשמור עוגיות לא אפויות בקופסא אטומה על גבי נייר אפייה ולהקפיא. לפני האפייה אין צורך להפשיר, רק להוסיף מספר דקות לזמן האפייה.
- אפו עוגיות באהבה