מיקי שמו הוא שף קונדיטור ישראלי ומבעלי רשת "SHEMO הקונדיטוריה".
מקור השראתו של שמו הוא מטבחה של אמו, בת למשפחה מהיישוב הישן, צאצאי מגורשי ספרד. את יסודות העבודה למד תוך כדי פעילותו בקונדיטוריה המשפחתית, כשהוא מושפע מן הסגנון המערב אירופאי והאוסטרו-הונגרי. לאחר עבודה של כ-5 שנים יצא ללימודי העשרה וסדנאות שוקולד וקונדיטוריה אצל השפים בגרמניה, איטליה, בלגיה וארצות הברית, במוסדות המתמחים בנושא, בהם ה2d.s בזולינגן, גרמניה; הלנוטר בפריז, צרפת; ו"ויזל" בבולוניה, איטליה.
ראשית פעילותו הטלוויזיונית של שמו החלה בפינה קבועה בתוכניתה של אודטה שוורץ, משם המשיך והתארח במספר תוכניות, והשתתף כאורח קבוע בתוכניותיהן של קרין מגריזו ונעמה קסרי. שמו גם לקח חלק בשיתוף הפעולה בתוכנית ובספר "מתכון בטוח" המבוסס על חיבור בין חמישה שפים, בהם שמו,
שמו הוא בוגר הקורס הראשון בישראל לתואר "מאסטר שף" מהאוניברסיטה העברית בירושלים, והיחיד מבין שמונה עשר הבוגרים שבחר להתמחות בתחום הקונדיטוריה.