- קראו את המתכון כולו לפני שאתם מתחילים.
- אל תסתבכו עם חומרי הגלם הבסיסיים במתכון; הקמח, הנוזל, המלח והשומן. בניגוד לסוגי בישול אחרים, באפייה הדיוק חשוב מאוד, ולכן מומלץ לשקול את המרכיבים ולהיעזר בעזרים המתאימים לשם כך.
- חומרים יבשים נמדדים בכוסות מדידה. נוזלים בדרך כלל נמדדים בכד מדידה מזכוכית עם פיה.
- כשאתם מודדים הניחו את הכלי על משטח העבודה והסתכלו עליו מהגובה שלו כדי לוודא שהמידה מדויקת.
- אל תשתמשו בכלי מדידה משותף לנוזלים ויבשים מכיוון שאז המידות לא יהיו מדויקות בשל שאריות שנותרות בכלי.
- אם אתם רוצים להחליף את החמאה במרגרינה או בתחליף אחר, בדקו את אחוז המים שבו והפחיתו מהנוזל שבמתכון בהתאם. לתוצאה מיטבית השתמשו בתחליף שבו לפחות 80% שומן.
- אם המתכון דורש "ביצים בטמפרטורת החדר" או "חמאה בטמפרטורת החדר", הקשיבו לו! מתכונים לא עושים זאת רק בשביל הכיף – רכיבים בטמפרטורת החדר משתלבים טוב יותר בבלילה, מה שיוצר מרקם אחיד. ביצים למשל, מוסיפים הרבה יותר נפח לבלילה בטמפרטורת החדר. אז כן, הטמפרטורה היא הכרחית!
- אל תפתחו את התנור! עד כמה שזה מפתה להציץ ולראות איך המאפינס שלכם תופחים, פתיחת התנור מכניסה אוויר קר, מה שפוגם באיכות האפייה או גרוע מכך, יגרום לעוגה לא לתפוח. אם אתם צריכים לבדוק את העוגה עם קיסם, עשו זאת מהר וסגרו את התנור מיד לאחר מכן.
מדריך אפיה שכולם צריכים לקרוא
שתף :
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin