פוריםמיס פטל – שרית נובק

עוגיות אמסטרדם

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

100 גרם סוכר
100 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אבקת קקאו
200 גרם קמח לבן
1/4 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס, או מטבעות
סירופ בטעם קרמל מלוח

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל-170מעלות.
2. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכר הלבן, הסוכר החום והחמאה במשך כ-2-3 דקות.
3.מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל וממשיכים לערבב. מוסיפים את החומרים היבשים: קקאו, קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה, ומערבבים בקצרה עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים את הבצק להתייצבות במקרר, כחצי שעה.
5.  מכינים את העוגיות: לוקחים חתיכה מהבצק (במשקל 50 גרם) ומכדררים לכדור. יוצרים גומה באמצע ומכניסים לתוכה שוקולד לבן. סוגרים ומכדררים לכדור.
6.מניחים  על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה ולוחצים מעט.
7.אופים 10-12 דקות. זהירות לא לייבש – העוגיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ומתייצבות בקירור.
8.מוציאים את העוגיות מהקירור ויוצקים מעל סירופ בטעם קרמל מלוח.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים