עוגת תלישה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

להכנת הבצק:

510 גרם (3.5 כוסות) קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
2 יחידות ביצים
150 מ"ל (1/2 כוס+ 2 כפות) חלב
גרידה מ- 1/2 לימון
85 גרם חמאה
קורט מלח

לתפוחים:

300 גרם (2 יחידות) תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
36 גרם (3 כפות) סוכר
25 גרם חמאה
1 כפית פודינג בטעם וניל צרפתי

מצרכים לקרם שקדים:

125 גרם חמאה
120 גרם 1 כוס אבקת סוכר (מנופה)
1 יחידה ביצה
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי
1 כף תמצית רום
125 גרם (1/4 1 כוסות) שקד מולבן טחון

מצרכים לזיגוג לימוני:

60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר (מנופה)
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה

הכנת בצק השמרים :

1. במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח כ- 5 דקות במהירות איטית- בינונית עד שמתקבל בצק .
2. מגבירים מהירות לבינונית ולשים כ- 7 דקות תוך כדי הוספת קוביות החמאה והמלח עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
3. מתפיחים כשעה (הבצק לא מכפיל את נפחו).
4. בזמן שהבצק תופח מכינים את התפוחים.

הכנת התפוחים:

5. ממיסים את החמאה בסיר רחב, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומעט מהסוכר ומבשלים כדקה.
6. מוסיפים את יתרת הסוכר, מערבבים היטב ומבשלים כ- 5 דקות עד שנהיה מעט רך.
7. מוסיפים את הפודינג וניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומצננים.

הכנת קרם השקדים:

8. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר במהירות בינונית- גבוהה.
9. מוסיפים בהדרגה את הביצים ולבסוף את הרום והפודינג וניל. מצננים.

הכנת הזיגוג:

10. מערבבים את הלימון והאבקת סוכר עד לקבלת תערובת לבנה.

הרכבת העוגה:

11. מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 3 מ"מ.
12. מורחים שכבה דקה ואחידה של הקרם שקדים ומעל מפזרים מקוביות התפוחים המבושלים.
13. חותכים את הבצק לריבועים שווים במידות 8X8 מ"מ.
14. מניחים את הריבועים אחד על השני כמו דפים בספר ומסדרים ב- 2 תבניות קצרות באורך 20 ס"מ כל אחת.
15. מתפיחים כ- 45 דקות.
16. מחממים תנור לחום 170 מעלות ואופים כ- 30 דקות.
בסיום האפייה מורחים מהזיגוג הלימוני ומגישים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים