חגי תשריעוגות שמריםפיית העוגיות- ענבל לביא

עוגת שמרים קראנץ' בקלוואה

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

2 תבניות עוגה של 20 ס"מ או תבנית עוגה גדולה של 28 ס"מ

לבצק שמרים:

½ 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
⅓ כוס (65 גרם) סוכר
3/4 כף (8 גרם) שמרים יבשים בוואקום
1 כפית מלח
2 ביצים "L"
⅔ כוס (160 מ"ל) חלב, חמים
100 גרם חמאה רכה, בקוביות
נייר אפייה

למלית בקלאווה:
100 גרם שקד טבעי גרוס
100 גרם אגוז מלך טחון
⅓ כוס (50 גרם) אגוז לוז מסוכר – ברס
⅓ כוס (65 גרם) סוכר
1 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון (לא חובה)
1 כפית קליפת תפוז או לימון מגוררת
¼ כפית (או לפי הטעם) תמצית בטעם ורדים
75 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

לזיגוג מייפל:
½ כוס (100 גרם) סוכר
¼ כוס (60 מ"ל) 100% סירופ מייפל אמיתי
½ כוס (120 מ"ל) מים

אופן ההכנה

לבצק שמרים:
1. במערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מלח, ביצים וחלב בהדרגה ולשים קלות. מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה ולשים 10 דקות לבצק רך ואלסטי.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי, הבצק יתפח אבל לא יכפיל לגמרי את נפחו.

למלית בקלאווה:
3. מערבבים בקערה את השקדים והאגוזים עם סוכר, קינמון, ציפורן וגרידת הדרים.
מערבבים את תמצית הורדים עם החמאה המומסת, מוסיפים לתערובת האגוזים ומערבבים.
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי של כ-4-5 מ"מ (גודל של כ-30×35 ס"מ).
5. משטחים את המלית בשכבה דקה על שני חלקי הבצק כאשר משאירים 2 ס"מ של בצק נקי בשוליים, מהדקים היטב את המלית אל הבצק.
6. מגלגלים את כל אחד מעלי הבצק מצידו הרחב לרולדה הדוקה. חותכים כל רולדה במרכזה לכל לאורכה בעזרת קלף מתכת, גלגלת פיצה או סכין חדה. מניחים את חצאי הרולדה אחד על השני בצורת איקס עם הצד החתוך כלפי מעלה ומלפפים את הרצועות לצורת בורג, כשמתחילים מהמרכז ומסיימים בקצוות. מסירים את הקצוות העודפים.
7. מעבירים את העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומחברים את שני הקצוות יחד לקבלת טבעת, צובטים היטב. ניתן לעצב 2 עוגות קטנות בתבנית 20 ס"מ, או לחבר את שתי הצמות לעוגה גדולה בתבנית 28 ס"מ. מכסים את העוגה במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה, העוגה תתפח מעט אבל לא תכפיל את נפחה.

לזיגוג מייפל:
8. מביאים לרתיחה בסיר קטן את כל חומרי הסירופ, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים תוך בעבוע קל ל-5 דקות נוספות. מצננים היטב.
9. מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את העוגה 20-25 דקות עד להשחמה, מברישים את העוגה היטב בסירופ בצאתה מהתנור.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים