קרן אגם

עוגת רוגלעך

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן מנופה
כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
2 ביצים גדולות
120 גרם  חמאה רכה
1/2 כפית מלח
3/4 כוס (200 גרם) ריקוטה פרסקה

למלית שוקולד שקדים:
100 גרם  שוקולד צ'יפס מריר 68%
100 גרם חמאה
1/2 (60 גרם)  אבקת סוכר
2 כפות שטוחות קקאו
100 גרם שקד מולבן טחון

לציפוי:
ביצה טרופה

לזיגוג:
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס מים

אופן ההכנה
  1. מנפים קמח לקערת מיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט במהירות איטית.
  2. מוסיפים סוכר, ביצים, חמאה, מלח ולבסוף גבינת ריקוטה.
  3. לשים כ 10 – 8 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
  4. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד.
  5. מניחים להתפחה במשך הלילה במקרר או כשעתיים בטמפרטורת החדר.

להכנת מלית השוקולד:

  1. ממיסים שוקולד מריר בקערה חסינת חום על קלחת (בן מארי), ומערבבים למחית חלקה.
  2. מערבבים בקערה חמאה רכה, אבקת סוכר, שקדים טחונים וקקאו.
  3. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
  4. מצננים במקרר או במקום קריר.
  5. מוציאים אוויר מהבצק, לאחר שתפח ומעבירים למשטח מקומח.
  6. מרדדים את הבצק לעלה ארוך ודק, ומורחים את המילוי על פני הבצק בעזרת כף.
  7. מחלקים את הבצק באמצע לאורכו לשניים (עדיף בעזרת גלגלת פיצה) וחותכים למשולשים.
  8. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר עד שנוצר רוגלעך.
  9. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים להתפחה כ – 25 דקות.
  10. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  11. מברישים את הרוגלעך בביצה טרופה ואופים כ 35 – 30 דקות עד לקבלת מאפה שחום.

לסירופ סוכר:

  1. מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר.
  2. מורידים את האש לרתיחה עדינה וממשיכים לבשל כ – 10 דקות נוספות עד שמתקבל סירופ.
  3. מברישים את הרוגלעך בסירופ הסוכר בנדיבות מיד כשהם יוצאים מהתנור.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים