שבועותעוגותאיוונה ומיכל – PETiT GATEAU

עוגת פנקייק

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(לעוגה בקוטר 18 ס"מ)

לפנקייק:
1 תערובת להכנת פנקייק
¾  כוס  ( 180 מ"ל) חלב (ניתן להמיר למים או תחליף חלב צמחי כמו חלב שקדים, חלב סויה, חלב קוקוס וכד')
¾  כוס  ( 180 מ"ל) מים

לפודינג:
2 פודינג בטעם וניל צרפתי
4 מיכלים (1 ליטר) שמנת מתוקה

להרכבת המנה:
תרסיס עם שמן קנולה
⅓  כוס סירופ מייפל אמיתי 100%

להגשה:
1 כוס מגוון פירות יער (אפשר מהקפאה) או פירות עונתיים אחרים
5-3 עלי נענע טריים

 

אופן ההכנה

הכנת הפנקייק:
1. שופכים לקערה את תערובת הפנקייק, מים וחלב ומערבבים בעזרת מטרפה.
2. מחממים מחבת נון סטיק (בעלת ציפוי שמונע הידבקות). מרססים בתרסיס עם שמן קנולה.
3. יוצקים מתערובת הפנקייקס עיגולים בקוטר כ-18 ס"מ. כאשר מופיעות בועות על פני הפנקייק, הופכים ומטגנים את הצד השני (מתקבלים 10-7 פנקייקס).

הכנת הפודינג:
4. שופכים לקערת המיקסר פודינג ושמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

הרכבת העוגה:
5. מניחים פנקייק על צלחת הגשה. מזלפים כף סירופ מייפל מעל. מזלפים מעל שכבת פודינג.
6. מכסים בפנקייק שני, מזלפים מעליו סירופ מייפל ומעל מזלפים עוד שכבה של פודינג. חוזרים על הפעולות בסדר זה עד לקבלת
7. עוגה שעשויה מכ-7 שכבות של פנקייקס.
8. מצפים את העוגה סביב בפודינג ומעבירים למקרר לכשעתיים להתייצבות (לזירוז אפשר להעביר למקפיא).

להגשה:
9. עורמים מעל העוגה פירות יער טריים, מעטרים בעלי נענע ומגישים.

הוראות אחסון: מגישים ביום ההכנה או מאחסנים במקפיא עד שבועיים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים