עוגות

עוגת דבש עם אגוזים ושוקולד

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

כוס (250 גרם) דבש
כוס (100 גרם) קמח לעוגות ועוגיות
250 גרם שוקולד חלב קצוץ גס (לעוגה)
150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס (לציפוי)
50 גרם אגוז מלך קלוף גרוס
50 גרם אגוז לוז מקולף קלוי וגרוס
50 גרם שקד מולבן פרוס
2 כפות (20 גרם) קקאו דל שומן 10-12%
2 כפות יין מחוזק (מרסלה/שרי/פורט)
קורט אגוז מוסקט טחון
¼ כפית קינמון טחון

אופן ההכנה

1. בסיר בינוני ממיסים דבש על אש נמוכה. מסירים מהאש ומכניסים את השוקולד המיועד לעוגה. מערבבים עד שהשוקולד נמס.
2. מוסיפים את השקדים, אגוזים, אגוז מוסקט, קינמון, קמח, קקאו ויין. מערבבים היטב.
3. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
4. בינתיים ממיסים את השוקולד לציפוי באמבט "בן מארי" או במיקרו.
5. כשהעוגה הצטננה מעט יוצקים את השוקולד המומס מעל. מגישים בטמפרטורת החדר.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים