חנוכהעוגיותפיית העוגיות- ענבל לביא

עוגיות יו יו קוקוס ותפוזים טוניסאיות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(ל-30 עוגיות מטוגנות)

לעוגיות:
3 ביצים
½ כוס (100 גרם) סוכר
¼ כוס (60 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט טרי
קליפה מגוררת מחצי תפוז
1 כפית תמצית בטעם וניל
½ כוס (100 גרם) שמן
½3 כוסות (500 גרם) קמח לעוגות ועוגיות
½1 שקיות אבקת אפייה
תרסיס שמן קנולה
שמן לטיגון עמוק

לסירופ:
2 כוסות (400 גרם) סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) מים
קליפה מגוררת מתפוז שלם
מיץ מחצי לימון

לציפוי:
1 שקית (100גרם) קוקוס לבן טחון

אופן ההכנה

1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מערבבים ביצים, סוכר, מיץ תפוזים, קליפת תפוז מגוררת, תמצית וניל ושמן לתערובת חלקה.
2. מוסיפים בהדרגה קמח לעוגות ועוגיות ואבקת אפייה, ולשים 8-10 דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
3. משמנים קערה בתרסיס שמן קנולה, מניחים בתוכה את הבצק, מכסים ומניחים לנוח לשעתיים.
4. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות לעלה בעובי סנטימטר, קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן בגודל של כ-6 ס"מ, ויוצרים חור במרכז כל עיגול לקבלת צורת טבעת.
5. אוספים לכדור את שאריות הבצק, מניחים לו לנוח מעט וחוזרים על הפעולה.
6. מביאים לרתיחה בסיר בינוני סוכר, מים, מיץ לימון.
7. מנמיכים להבה ומבשלים תוך בעבוע קל 15-20 דקות לסירופ סמיך.
8. מחממים בסיר בינוני שמן עמוק, עד שקיסם שנטבל בשמן יוצר בועות קטנות סביבו. מטגנים את העוגיות בשמן החם משני הצדדים לקבלת צבע זהוב-שחום.
9. מעבירים את העוגיות לנייר סופג, טובלים בסירופ במשך דקה, ומפזרים מעל קוקוס טחון.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים