חנוכה

סופגניות קלאסיות/מיקי שמו

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

ל – 25 יחידות – 70 גרם כל אחת.

לבצק:

1 ק"ג קמח שמרים
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מלח
½1 כוסות (360 מ"ל) מים
3 ביצים "L"
75 גרם חמאה רכה
1 כף (10 מ"ל) ברנדי
1 כפית תמצית וניל
גרידה מ-¼ לימון
½ שקית (40 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי
תרסיס עם שמן קנולה
שמן לטיגון

למילוי:
ריבה או מלית לבחירתכם

לציפוי:
אבקת סוכר פטנט

 

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח שמרים, פודינג בטעם וניל צרפתי, סוכר, מים, ביצים, חמאה, תמצית וניל וגרידת לימון, במשך 10 דק' במהירות איטית- בינונית.
2. מוסיפים את המלח והברנדי ולשים כ- 2-4 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
3. יוצרים כדור מהבצק. מניחים בקערה מקומחת, מכסים במגבת דקה ומניחים להתפחה למשך כ – 45 דקות.
4. על גבי משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל – 25 כדורים.
5. משמנים תבנית אפייה בתרסיס עם שמן קנולה ומניחים את כדורי הבצק. מכסים במגבתו מניחים להתפחה שנייה עד להכפלת הנפח (45-60 דקות).
6. בסיר עם שמן, מטגנים את הסופגניות כ – 3 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג ומצננים.
7. בוזקים אבקת סוכר על הסופגניות. בעזרת שק זילוף וצנטר ממלאים את הסופגניה בריבה האהובה עליכם ומגישים.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים