חנוכהלחם ומאפים

לחמניות שוקולד צ'יפס-צימוקים מתוקות

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

(10-15 לחמניות)

ללחמניות:
½ 3 כוסות (1/2 ק"ג) קמח לבן מנופה
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כף שמרים יבשים
2 כפות שטוחות מלח דק
2 חלמונים
1 ביצה
100 גרם חמאה או חמאה חתוכה לקוביות
½ 1 כוסות מיקס שוקולד צ'יפס מריר וחלב
½ כוס צימוקים לבנים
1 כפית תמצית וניל
1 סוכר וניל
1/4 כוס סירופ מייפל אמיתי 100% טהור
1 כוסית קטנה (30 מ"ל) ליקר אמרטו
¾ כוס מים פושרים

לציפוי:   
2 חלמונים
1 כף שמן
1 כף סירופ מייפל אמיתי 100% טהור
2 כפות דבש

אופן ההכנה

1. שמים בקערת המיקסר את כל החומרים מלבד המלח, החמאה והמים.
2. מפעילים את המיקסר במהירות איטית עד שמתחילה להיווצר תערובת, מוסיפים את המלח ומתחילים לזרוק פנימה קוביות חמאה, ממשיכים ללוש 2 דקות, יוצקים מים לפי הצורך–ניתן להסתפק בכמות קטנה יותר מהכמות הנקובה או לחלופין להוסיף מעט. הבצק צריך להיות יציב לעבודה. מניחים לתפיחה ראשונה עד להכפלת נפח.
3. מערבבים את כל חומרי הציפוי.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מכדרים כדורים מהבצק ומניחים על התבנית, מברישים בחומרי הציפוי ומשאירים להתפחה חצי שעה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 25 דקות או עד לקבלת צבע יפה.

טיפ!
עדיף להכין את הלחמניות בתבניות סיליקון לקבלת צורה יפה ומקצועית.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים