חגי תשרימיקי שמו

טארט שושני תפוחים

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק פריך:
225 גרם חמאה
1 כוס + 2 כפות (140 גרם) אבקת סוכר
½ כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון
2 גרם מלח
1 יחידה ביצה מידה L
1 יחידה חלמון
½ 2 כוסות+ 2 כפות (375 גרם) קמח לבן רב תכליתי או קמח עוגות ועוגיות

 לקרם שקדים:
120 גרם חמאה רכה
½ כוס+ 2 כפות (120 גרם) סוכר
1 כוס+ 2 כפות (120 גרם) שקד מולבן טחון
2 יחידות ביצים מידה L
2 כפות רום לבן
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי

לקישוט:
6 יחידות תפוחים מסוג "רויאל גאלה"
אבקת סוכר

אופן ההכנה

הכנת בצק פריך לקלתיות:

1. במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים כדקה את החמאה במהירות בינונית, מוסיפים אבקת סוכר, שקדים ומערבלים עד לאחידות.
2. מוסיפים את הביצה, החלמון והמלח ומערבלים כחצי דקה, מסיימים עם הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק.
3. מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח, לשים את הבצק לכדור חלק ומניילנים, מקררים כחצי שעה.
4. מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים בתבניות אפייה בקוטר 8 ס"מ. מהדקים את הבצק לתבנית ומקררים.
5. מחממים תנור לחום 160 מעלות.

הכנת קרם שקדים:
6. במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
7. מוסיפים ביצים בהדרגה עד לאחידות, מסיימים בהוספת שקדים, פודינג וניל צרפתי ולבסוף רום לבן, מעבירים לשק זילוף.
8. מוציאים מן המקרר את התבניות עם הבצק הפריך, מזלפים עד 2/3 גובה ואופים כ- 15 דקות. מצננים ( את יתרת הקרם שקדים מכניסים למקרר).
9. פורסים את התפוחים בעזרת "מנדולינה", מכניסים לקערת מים עם מיץ מלימון טרי.
10. מגלגלים כל פרוסה לגליל צר ומניחים על גבי הטארט שאפינו עם הקרם שקדים עד שהקלתית מכוסה.
11. אופים בחום 160 מעלות כ- 4 דקות.
12. מעטרים במעט אבקת סוכר.

טיפ!
מוציאים את יתרת הקרם שקדים מן המקרר ומורחים שכבה דקה על הקלתית עם הקרם שקדים האפויה כדי שהפרוסות התפוחים המגולגלות "יישבו"

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים