קרן אגם

טארט פירות ומייפל

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:

1/2 1 כוסות  קמח כוסמין 70%
3 כפות אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3-4 כפות מי קרח.

לפירות:
4-5 פירות עונה כמו פירות יער או אגסים, משמש, שזיפים, ענבים, תאנים
1 כפית שטוחה אבקת קינמון
50 גרם שקד מולבן טחון
1/3 כוס מייפל אמתי
50 גרם חמאה רכה
3 כפות אבקת סוכר
נייר אפייה

לקראמבל:
2 כפות קמח
2 כפות סוכר חום
שקדים פרוסים
"שאריות" מהבצק
אבקת קינמון – אופציונלי

לעיטור:
אבקת סוכר

להגשה:
גלידת וניל

אופן ההכנה

1. מערבבים עם לקקן בקערה חמאה רכה מייפל אמיתי, אבקת סוכר ושקדים טחונים, למעין מחית, ומניחים בצד.
2. חוצים כל פרי לשניים, מוציאים את הגלעין, ופורסים לשמיניות בעזרת סכין חדה.
מכינים את הבצק:
3. מערבבים בקערה עם הידיים קמח ואבקת סוכר.
4. מוסיפים את קוביות החמאה, עד שמתקבלת תערובת פירורית
5. מוסיפים את המים הקרים, ומערבבים מעט עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.
6. מחממים תנור ל 180 מעלות.
7. מכניסים את הבצק לתבנית ומשטחים בעזרת הידיים על תחתית התבנית ועל הדפנות. את שאריות הבצק, שומרים בצד בשביל הקראמבל.
8. מורחים עם ספטולה על גבי הבצק את ממרח השקדים והמייפל, ומסדרים את הפירות מעל.
מכינים את הקראמבל:
9. מערבבים בקערה עם הידיים את שאריות הבצק עם הקמח והסוכר החום (מי שאוהב מוסיף גם קינמון) עד לקבלת פירורים עבים. מוסיפים שקדים פרוסים ומערבבים.
10. מפזרים את הקראמבל מעל הפירות.
11. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהבצק זהוב והפירות מבעבעים.
12. מוציאים, מצננים כמה דקות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים עם גלידת וניל.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים