קרן אגם

בניצה – פאי חלב בולגרי

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

לבצק:
280 גרם קמח לבן
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות אבקת סוכר משקית
מעט מלח
2-3 כפות שמנת להקצפה 38%

למלית:
1 ליטר חלב 3%
6 ביצים גודל L
כף תמצית בטעם  וניל
80 גרם סוכר לבן

אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה קמח, אבקת סוכר ומלח.
  2. מוסיפים קוביות חמאה ומפוררים את התערובת בעזרת הידיים עד ליצירת פירורים דקים.
  3. מוסיפים 2 כפות שמנת להקצפה ומעבדים עד לקבלת בצק. מעצבים לכדור. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט שמנת.
  4. מניחים את הכדור בתוך התבנית ומרדדים אותו על כל התבנית . עולים עוד 2-3 ס"מ משולי התבנית.
  5. מעבירים למקרר לזמן הכנת המלית.
  6. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  7. בסיר מחממים חלב וסוכר עד שהסוכר נמס, ומסירים מהאש.
  8. טורפים היטב בקערה ביצים עם ווניל.
  9. מעבירים חלק מהביצים לחלב וטורפים היטב.
  10. מעבירים את היתרה שוב לחלב ושוב טורפים עד שהתערובת אחידה.
  11. מוציאים את הבצק מהמקרר ומעבירים פנימה בעדינות את מלית החלב.
  12. אופים כ 30-40 דקות עד שהמלית מתייצבת ומשחימה ומתגבש לו קרום חינני מלמעלה.
  13. אוכלים חם או קר.
שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים