פוריםעדן אלקובי

אוזני המן

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב whatsapp
החומרים

כמות ל 30-40 אוזני המן בצק פריך לאוזני המן:

300 ג' חמאה קרה
80 ג' אבקת סוכר
2/3 כוס אבקת סוכר
פקק תמצית וניל
2 כפות (30 מ"ל) שמנת מתוקה
380 גרם (3 כוסות פחות 4 כפות) קמח לבן מנופה
כפית (4 גרם) אבקת אפייה
מלית פרג לקישוט:
אבקת סוכר פטנט

אופן ההכנה
  1. מערבבים במיקסר חמאה ואבקת סוכר לתערובת אחידה.
  2. מערבבים את השמנת ותמצית וניל עד שמתקבלת מסה אחידה. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  4. מרדדים את הבצק לעובי 4-5 מ"מ וקורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן.
  5. ממלאים בעזרת שק זילוף או כפית במלית פרג.
  6. סוגרים את הבצק מ – 3 כיוונים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  7. אופים בחום של 160 מעלות למשך 12-15 דקות.
  8. מפזרים אבקת סוכר במארז פטנט לאחר שהן מתקררות.

טיפים:
להימנע ממילוי יתר על מנת שהאוזניים לא ייפתחו במהלך האפייה.
לעבוד עם הבצק כשהוא קר.
ניתן להכין כמות גדולה של בצק ולשמור במקרר או במקפיא לשימוש עתידי.

שתף את המתכון:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
נעים להכיר
מוצרים רלוונטיים
איך אפשר בלי מתכון טוב
מתכונים נוספים