קייקפופס גביעי גלידה

מתכון: פיית העוגיות- ענבל לביא

החומרים:

לקייקפופס:
1 תערובת להכנת עוגה בטעם שוקולד maimon's
4 ביצים
¾ כוס (150 מ"ל) מים
¾ כוס (150 מ"ל) שמן
½ כפית מלח
250 גרם שוקולד מריר, קצוץ
גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה

לציפוי:
2 שקיות (500 גרם) נטיפים בטעם שוקולד לבן maimon's
100 מ"ל שמן
10 גביעי גלידה שטוחים

לעיטור:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1/3 (80 מ"ל) שמנת מתוקה
סוכריות מיני עדשים maimon's

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות. 
מערבבים בקערה תערובת להכנת עוגת שוקולד עם ביצים, מים, שמן ומלח.
משטחים בתבנית עגולה 24 ס"מ או תבנית מלבנית 35x25 ס"מ ואופים 32-40 דקות. מצננים היטב.

2. מעבירים את העוגה לקערה גדולה ומפוררים לפירורים.
ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר עם שמנת מתוקה, מערבבים לתערובת חלקה ומצננים מעט.
מוסיפים את קרם השוקולד לקערת פירורי העוגה בהדרגה תוך עירבוב לתערובת אחידה, מעבירים לקירור לשעה.

3. מגלגלים מהתערובת כדורי עוגה גדולים, הגדולים מעט מפתח גביעי הגלידה, מקפיאים לשעה. 

4. מניחים כדור עוגה על כל גביע ומהדקים כך שהכדור ייצמד היטב. 

5. ממיסים בעדינות את נטיפי השוקולד הלבנים על בן מארי (סיר המונח על גבי סיר נוסף ובו מים רותחים).
מוסיפים שמן לדילול תוך עירבוב לזיגוג חלק. 
מעבירים מהציפוי לכוס רחבה, וטובלים כל גביע כך שכדור העוגה יצופה לגמרי. 
מצננים מעט וטובלים שוב לקבלת ציפוי לבן ואטום. מצננים להתייצבות.

6. ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר ושמנת מתוקה ומערבבים לציפוי חלק. מטפטפים כפית גדושה של ציפוי על כל גביע ומניחים סוכריית מיני עדשים במרכז. שומרים בקירור, מוציאים לטמפרטורת החדר קצת לפני ההגשה.