סמיפרדו ג'וני

מתכון: Petit Gateau

החומרים:


(לעוגה בקוטר 22 ס"מ)

מוס פירות יער:
2 פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's 
4 מיכלים (1 ליטר) שמנת מתוקה להקצפה
1/2 כוס אגוזי לוז מסוכרים maimon's
1/2 כוס מלית דובדבנים 70% פרי maimon's 
1/2 כוס פטל או פרי יער אחר (אפשר מהקפאה)
1/4 כפית צבע מאכל ורוד (לא חובה)


ג'וני במלית פודינג
24 גליליות וופל-ג'וני maimon's
1 פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
1/2 כוס (125 מ"ל) חלב
1/2 1 כוסות (325 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
???

אופן ההכנה:

  • יוצקים את השמנת לקערת המיקסר. מוסיפים את הפודינג ומקציפים לקצף יציב. 
  • מוסיפים אגוזי לוז מסוכרים, מלית דובדבנים, פטל וצבע מאכל (לא חובה). 
  • מקציפים את כל הרכיבים עד שנטמעים בפודינג. 
  • יוצקים לתבנית או טבעת בקוטר 22 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. מעבירים להקפאה לשעתיים לפחות, עד שהמוס קפוא לגמרי.
  • הכנת הג'וני:
  • יוצקים חלב ושמנת לקערת המיקסר. מוסיפים פודינג בטעם וניל צרפתי ומקציפים לקצפת יציבה. 
  • מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
  • מוציאים את הסמיפרדו מהמקפיא. מניחים סביבו גליליות ג'וני. מזלפים לכל ג'וני קצפת. 
  • עוטפים סביב בסרט סאטן. מגישים קפוא.



הוראות אחסון: 
את הקצפת שנותרה אפשר לשמור במקפיא לשימוש אחר
מאחסנים במקפיא עד שבועיים. מגישים קפוא.