מרשמלו נוגט

מתכון: שרית נובק-misspetel

החומרים:

(כ-20 יחידות)
1 שקית (14 גרם) ג'לטין טהור maimon's
1/3 כוס מים
100 גרם סירופ תירס
1 כוס (200 גרם) סוכר
קורט מלח
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
1 כפית תמצית אפיה בטעם וניל maimon's 
2 כפות גדושות קרם נוגט maimon's 
1/3 כוס + 1 כף (50 גרם) אבקת סוכר maimon's
1/3 כוס (50 גרם) קורנפלור maimon's

אופן ההכנה:

1. שמים 1/3 כוס מים קרים בקערית קטנה. מפזרים מעל את הג'לטין וממתינים כחצי שעה עד שהג'לטין סופח את כל המים.

2. בסיר קטן שמים את  הסוכר, מלח, סירופ תירס ומים ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת מגיעה ל-115 מעלות . מורידים מהאש. לחילופין מבשלים את התערובת למשך 5 דקות רתיחה על להבה בינונית-גבוהה. 

4. מכניסים את הג'לטין למיקרו ל-10 שניות עד שנמס ושופכים לקערת מיקסר.

5. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ותוך כדי הקצפה מוסיפים בזרם דק את התערובת הרותחת שבסיר. ממשיכים להקציף במהירות בינונית-גבוהה כ-5 דקות.

6. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים 5 דקות נוספות במהירות בינונית-גבוהה.

7. מוסיפים 2 כפות נוגט ומערבבים קלות, רק 2-3 סיבובים עם כף ליצירת מראה משוייש. 

8. משמנים קלות תבנית אינגליש קייק ושופכים לתוכה את התערובת. מיישרים עד כמה שאפשר. 

9. מערבבים בקערית קטנה אבקת סוכר וקורנפלור ומפדרים עם מסננת מלמעלה. משאירים להתייצבות ל-5 שעות לפחות. 
10. מחלצים מהתבנית, תוך כדי איבוק מתמיד בתערובת אבקת-סוכר וקורנפלור וחותכים לריבועים. 

הטיפ של maimon's! 
בכדי לדעת שהתערובת הגיעה לטמפרטורה הנכונה ללא מדחום ניעזר בשלב הנקרא "כדור רך"- מכניסים טיפה מהתערובת הרותחת לכוס מי קרח ואמורים לקבל כדור שאפשר למעוך אותו בין האצבעות.