מוס שוקולד חלב קליל עם פירות טרופיים

מתכון: עדן אלקובי

החומרים:

כמות ל-10 כוסות
ביסקוויט גנואה:
חבילה פחות כף (80 ג') מרציפן 52% 
ביצה וחצי (80 ג') ביצים
¼ (25 ג') חמאה מומסת
כף גדושה (15 ג') קמח לחם maimon`s
קורט אבקת אפייה maimon`s
פירות טרופיים מוקפצים:
2 כפות (40 ג') סוכר דמררה
כף (10 ג') חמאה
2/3 כוס (50 ג') אננס טרי בקוביות
2/3 כוס (50 ג') מנגו טרי בקוביות
זסט לימון
מוס שוקולד חלב קליל:
כוס וכף (250 מ"ל) חלב
½ כף (5 ג') ג'לטין טהור maimon`s מומס בהתאם להוראות ההכנה
340 ג' שוקולד חלב מומס
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מוקצפת 

אופן ההכנה:

ביסקוויט גנואה:
1. מרככים את המרציפן במיקסר בעזרת וו גיטרה, מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שהן מתחברות היטב למסה אחידה.

2. לוקחים חלק מהמסה ומערבבים עם החמאה. מקפלים בחזרה למסה.

3. מערבבים את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים אותם לתוך המסה.

4. מורחים את התערובת שמתקבלת עם פלטה על תבנית עם נייר אפייה לגובה של 3 מ"מ ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 6 דק'.


5. ממתינים שיתקרר וקורצים עיגולים בגודל כ- 1 ס"מ (פחות מקוטר הכוסות שאנו משתמשים בהן)

פירות טרופיים:
6. מחממים סוכר וחמאה יחד במחבת עד שהתערובת מתקרמלת מעט.

7. מוסיפים את שאר המצרכים ומקציפים למשך חצי דקה.

8. מורידים מהאש ושומרים בצד.

מוס שוקולד קליל:
9. מערבבים את הג'לטין והמים עד ספיגה מלאה.

10. מרתיחים חלב ומורידים מהאש.

11. מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים היטב.

12. שופכים על השוקולד המומס ומערבבים שוב למסה חלקה.

13. ממתינים כ-30 דקות עד שהתערובת תתקרר (לטמפרטורה של 14 מעלות מעלות).

14. מקפלים את השמנת המוקצפת פנימה.

15. מרכיבים בסדר הבא: פירות- מוס שוקולד- ביסקוויט  2X