עוגיות קראנצ' עם שקדים פרוסים

מתכון: דליה עובדת

החומרים:


200 גרם חמאה
1/4 2 כוסות (270 גרם) אבקת סוכר maimon's
1/4 (90 גרם) כוס סירופ תירס
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's 
1/4 1 כוסות (125 גרם) שקד מולבן פרוס maimon's

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה ואבקת סוכר על מהירות בינונית במשך כשתי דקות.
2. מוסיפים סירופ תירס.
3. מנמיכים את המהירות, מוסיפים קמח וממשיכים לערבב עד שנטמע.
4. מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים כחצי דקה נוספת.
5. מעבירים את הבלילה לנייר אפייה ומעצבים לצורת גליל. (כדאי לקרר כרבע שעה במקרר. העיצוב יהיה הרבה יותר קל).
6. מקררים עוד כחצי שעה במקרר.
7. מחממים תנור ל-180 מעלות. ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
8. מוציאים את גליל הבצק מהמקרר ומסירים את נייר האפייה. מניחים על קרש חיתוך ופורסים לעיגולים בעובי 7-8 מ"מ במרווחים של 3 ס"מ.
9. אופים במשך 15-20 דקות או עד שמזהיב. בזמן האפייה הבצק יתפשט על כל התבנית.
10. בעזרת גלגלת פיצה או סכין מפרדים בין העוגיות שנצמדו.
11. כעת עובדים במהירות! כל עוגייה מגלגלים סביב ידית של כף עץ (זהירות חם!) ומניחים להתקרר בטמפ' החדר.
ברגע שהעוגיות קרות לא יהיה ניתן לעצב אותן.
12. כשהעוגיות קרות לגמרי, ניתן למלא את החלל שנוצר עם קצפת או קרם שאוהבים.