לבבות וכוכבים במילוי אוכמניות

מתכון: רות אופק

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מערבלים עם וו גיטרה את החמאה, תמצית הוניל ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ומשחתית. בעזרת לקקן מגרדים את הבצק למרכז הקערה. 

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים בעדינות עד לקבלת פירורי בצק. 

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומאחדים עם הידיים.

4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה לפחות. 

5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט או בין 2 דפי אפיה וקורצים ממנו לבבות וכוכבים. 

6. יוצקים על מחצית מהעוגיות שקרצנו כחצי כפית של מלית אוכמניות ומכסים בעוגיה נוספת. מהדקים את קצוות העוגיות יחד ומקשטים מסביב בעזרת הטבעת מזלג. יתכן שהמלית תברח מעט לצדדים אבל זה רק יוסיף חן לעוגיות וירמז על המלית.

7. מעבירים את העוגיות למקרר לרבע שעה על מנת שיתמצקו.

8. אופים את העוגיות בטמפרטורה של 160 מעלות למשך כ- 12-15 דקות עד שהן מתחילות להזהיב בקצוות.

9. מצננים את העוגיות.
להגשה מפדרים את העוגיות באבקת סוכר.