ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמון

מתכון: עוגיונט- נטלי לוין

החומרים:

כמות: 15 ספינג' 
לספינג':
3 כוסות (420 גרם) קמח שמרים- חצי מזמן התפיחה maimon's
¼ כוס (50 גרם) סוכר
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל maimon's
1/3 1 (320 מ"ל) מים
לטיגון:
1 ליטר שמן
לציפוי:
½ כוס סוכר
1 כפית קינמון טחון
להגשה:
סירופ מייפל אמיתי 100% טהור מקנדה maimon's
אגוז לוז מקורמל- ברס maimon's

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים יחד קמח שמרים, סוכר, מלח, וניל ומים במשך 3-4 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.

2. מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.

3. בסיר רחב מחממים שמן על להבה בינונית גבוהה. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים כף עץ לתוכו ונוצרות סביב הכף בועיות קטנטנות. 

4. בעזרת ידיים משומנות קורצים כדורים בגודל כדור פינג פונג מהבצק ויוצרים במרכז כל כדור חור.

5. מטגנים את הספינג בשמן החם במשך 3-4 דקות או עד הזהבה עמוקה.

6. מוציאים באמצעות כף מחוררת ומניחים על גבי צלחת על נייר סופג לקירור.

7. בקערה קטנה מערבבים יחד סוכר וקינמון לתערובת אחידה.

8. טובלים את הספינג' המוכנים בתערובת הסוכר-קינמון.

9. מגישים עם סירופ מייפל בנדיבות ואגוזי לוז מקורמלים.

הערות:
• הספינג' במיטבם ביום ההכנה וכמה שיותר קרוב לטיגון.
• אם לא אוהבים קינמון אפשר להשמיט.