פרצעל ניו יורק

מתכון: Petit Gateau

החומרים:

(כ-12 יחידות)
חומרים לבצק: 
½ ק"ג קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה maimon's
¾ כוס (180 מ"ל) מים
1 ביצה
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מלח
3 כפות (45 מ"ל) חמאה מומסת (או שמן)
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
נוזלי בישול:
3.5 ליטר (14 כוסות) מים רותחים
3 כפות (50 גרם) סודה לשתיה maimon's
3 כפות סוכר חום כהה
לזיגוג:
ביצה טרופה
סירופ להברשה:
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כף סירופ מייפל 100%  אמיתי מקנדה maimon's
1 כוס (250 מ"ל) מים
הצעת הגשה : 
סירופ בטעם שוקולד maimon's

אופן ההכנה:

  
1. שמים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 10 דקות מרגע איחוד החומרים. 

2. מניחים בקערה משומנת, מכסים במטלית ומניחים להתפחה ראשונית כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

3. מוציאים את הבצק ומחלקים ל-12 חלקים במשקל 70 גרם כל אחד. מגלגלים כל פיסה לצורת נקניק (גליל) באורך כ-70 ס"מ ומעצבים את הנקניק לצורת כעך (פרעצל).

4. מניחים לפרעצלים לתפוח כ-10 דקות.

5. בינתיים מביאים סיר עם המים לרתיחה. מוסיפים אבקת סודה לשתייה וסוכר. טובלים את הפרעצלים במים כ-45 שניות ומוציאים בעזרת כף מחוררת.

6. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.

7. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את הפרעצלים 15-12 דקות עד הזהבה.

8. בעודם חמים, מברישים בסירופ. מגישים.