ספינג' של מיקי שמו

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

לבצק המקדים:
1 כפית שטוחה (5 גרם) שמרים יבשים בוואקום maimon's
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1 כוס (140 גרם) קמח לחם maimon's

לבצק:    
1/2 3 + 1 כף (500 גרם) קמח לחם maimon's
3 יחידות ביצים מידה "L"
1/3 כוס (70 גרם) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
1 כפית שטוחה מלח 

לטיגון:    
שמן קנולה    

לציפוי:
אבקת סוכר פטנט maimon's

אופן ההכנה:

הכנת הבצק המקדים: 
  1. שמים שמרים בקערה וממיסים במים הקרים, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ודביק. 
  2. מכסים בניילון נצמד ומניחים לשעה מחוץ למקרר. 
הכנת הבצק והתפחה:
  1. מערבלים במיקסר עם וו לישה את הבצק הראשוני עם הקמח, הביצים, סוכר, מלח וחמאה מומסת למשך 8 דקות במהירות איטית- בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. 
  2. משמנים קערה נקייה, מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך 45-60 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו ב- 50%. 
מעצבים ומתפיחים שוב: 
  1. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ ובמרכזים הפנימי עיגול נוסף בקוטר 1/2 2 ס"מ. 
  2. מסדרים את הטבעות על גבי מגשים מכוסים במגבת מעט לחה ומתפיחים למשך 45 דקות נוספות. 
טיגון וציפוי: 
  1. מחממים בסיר עמוק את השמן לטמפרטורה של 170 מעלות ומטגנים בכל פעם 3-4 יחידות למשך 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה, מעבירים לנייר סופג. 
  2. מפזרים מעל סוכר או אבקת סוכר ומגישים.
 
הטיפ של מיקי! אפשר לצפות גם בסוכר וקינמון: מערבבים 400 גרם סוכר לבן עם 2 כפות קינמון טחון, מגלגלים את הספינג בתוך תערובת הסוכר ומגישים.

מוצרים של maimon's למתכון מנצח:

אבקת סוכר פטנט ,