סופגניות קלאסיות של מיקי שמו

מתכון: מיקי שמו

החומרים:

ל – 25 יחידות - 70 גרם כל אחת.

לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה maimon's
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מלח
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
3 ביצים "L" 
75 גרם חמאה רכה
1 כף (10 מ"ל) ברנדי
1 כפית תמצית וניל maimon's
גרידה מ-1/4 לימון
1/2 שקית (40 גרם) פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
תרסיס עם שמן קנולה maimon's
שמן לטיגון

למילוי:
ריבה או מלית לבחירתכם

לציפוי:
אבקת סוכר פטנט maimon's

אופן ההכנה:

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה, פודינג בטעם וניל צרפתי, סוכר, מים, ביצים, חמאה, תמצית וניל וגרידת לימון, במשך 10 דק' במהירות איטית- בינונית.
  • מוסיפים את המלח והברנדי ולשים כ- 2-4 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  • יוצרים כדור מהבצק. מניחים בקערה מקומחת, מכסים במגבת דקה ומניחים להתפחה למשך כ – 45 דקות.
  • על גבי משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל – 25 כדורים.
  • משמנים תבנית אפייה בתרסיס עם שמן קנולה ומניחים את כדורי הבצק. מכסים במגבת ומניחים להתפחה שנייה עד להכפלת הנפח (45-60 דקות).
  • בסיר עם שמן, מטגנים את הסופגניות כ – 3 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג ומצננים.
  • בוזקים אבקת סוכר על הסופגניות. בעזרת שק זילוף וצנטר ממלאים את הסופגניה בריבה האהובה עליכם ומגישים.