עוואמה

החומרים:

45-50 סופגניות עוואמה קטנות במשקל ממוצע –20 גר' ליח'.

לבצק:
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח maimon's
1/2 כוס (120 גרם) סוכר
2 כפות (16 גרם) קורנפלור maimon's
1/2 2 כפות (25 גרם) שמרים יבשים maimon's
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
מחית מ – 2 תפוחי אדמה בינוניים (עד 300 גרם)


לציפוי:
סירופ מייפל אמיתי maimon's

לסירופ לימון מסורתי:
1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים
2 כוסות (200 גרם) סוכר
מיץ מחצי לימון
1 כף מי ורדים
 

 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד, חלק ומעט דביק.
  2. מכסים את קערת המיקסר במגבת לחה ומניחים להתפחה במשך כ – 30 דקות.
  3. מחממים בסיר עמוק שמן לטיגון. בעזרת 2 כפות טבולות בשמן מטגנים את העוואמה במשך 2 דקות כל צד.
  4. מסננים וטובלים בסירופ מייפל.

הכנת סירופ לימון:
  1. בסיר בינוני מרתיחים יחד את כל החומרים.
  2. מנמיכים את האש ומבשלים כ – 10 דקות נוספות עד שהסוכר נמס לגמרי. 
  3. מצננים מעט וטובלים את העוואמה.