סופגניות שוקולד של מיקי שמו

מתכון: מיקי שמו

החומרים:


ל-25 יחידות- 70 גרם כל אחת

לבצק סופגניות:
 
1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח לחם maimon's
4 כוסות (500 גרם ) קמח מלא maimon's
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 כפית מלח
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
3 ביצים "XL" 
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
כפית תמצית וניל maimon's
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים maimon's


לבצק פריך שוקולד (שמעל ה- סופגניה):
150 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה
1 כוס +2 כפות (160 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's
1/2 3 כפות (35 גרם) קקאו דל שומן 10%-12% maimon's

למילוי:
ממרח בטעם שוקולד לאפייה maimon's

לקישוט (לא חובה):
אבקת סוכר חום maimon's

אופן ההכנה:

הכנת הסופגניה:
  • בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים במהירות איטית-בינונית את הקמחים, שמרים, סוכר, מים, ביצים, שמן, תמצית וניל, ופודינג בטעם וניל צרפתי במשך 10 דקות.
  • מוסיפים מלח ולשים כ-2 דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  • יוצרים כדור מהבצק ומניחים בקערה מקומחת. מכסים במגבת דקה ומניחים להתפחה למשך כ – 45 דקות עד להכפלת הנפח.
  • מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  • על גבי משטח עבודה מקומח, מחלקים את הבצק ל – 25 כדורים.

הכנת בצק שוקולד:
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כול החומרים יחדיו במהירות איטית עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפיה, מקפיאים כ- 15 דקות וקורצים בקוטר הסופגניה התפוחה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.
  • ממלאים את הסופגניה במילוי השוקולד, בוזקים אבקת סוכר חום ומגישים.
  •