פאי תפוחים קלאסי עם רוטב מייפל

החומרים:

לבצק פריך:
2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח 
שני שליש כוס (80 גרם) אבקת סוכר maimon's
200 גרם חמאה קרה, בקוביות 
¼ כפית מלח
3-4 כפות מים קרים 
 
למלית תפוחים:
4 תפוחי גרני סמית גדולים
שליש כוס (65 גרם) סוכר 
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות (20 גרם) קורנפלור maimon's
1/2 כפית קינמון טחון 
חצי כוס (50 גרם) אגוז מלך קלוף maimon's
 
לציפוי:
1 חלבון
כף (10 גרם) סוכר דמררה
 
לרוטב מייפל:
בקבוק (187 מ"ל) סירופ מייפל אמיתי 100% maimon's
שליש כוס ועוד כף (90 מ"ל) שמנת מתוקה
25 גרם חמאה
קורט מלח

אופן ההכנה:

1. לבצק פריך: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת סוכר, חמאה קרה ומלח לפירורי בצק קטנים. מוסיפים מים קרים בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת בצק, מעבירים לקירור לשעה-שעתיים להתייצבות. 

2. מרדדים מחצית מכמות הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ ומהדקים לתחתית ודפנות תבנית פאי 24 ס"מ, מעבירים לקירור לשעה.

3. למלית תפוחים: קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לקוביות של 1.5-2 ס"מ.
 
4. מערבבים את קוביות התפוחים עם שאר חומרי המלית וממלאים את הקלתית.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את יתרת כמות הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי 3 מ"מ, חותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה רצועות של 2 ס"מ וקולעים אותן על הפאי במרווחים ביניהן לרשת שתי ערב. בימים חמים במידה והבצק מתרכך במהירות, כדאי להעביר את רצועות הבצק לקירור לפני שקולעים את הרשת.
 
6. להברשה: מברישים את רשת הבצק בחלבון טרוף, מפזרים מעל סוכר דמררה ואופים 45-50 דקות להשחמה, מצננים.

7. לרוטב מייפל: בסיר בינוני-קטן מביאים את כל חומרי הרוטב לרתיחה, מנמיכים מעט להבה ומבשלים 5 דקות נוספות תוך בעבוע ועירבוב לעיתים כך שהרוטב מעט מסמיך, מצננים היטב.
 
זוללים את הפאי בעודו חמים או בטמפרטורת החדר עם רוטב מייפל בצד.