שושני בצק שמרים עם תפוחים

מתכון: Petit Gateau

החומרים:

(כ-16 מאפים)

לבצק:
500 גרם קמח שמרים – חצי מזמן התפיחה maimon's
150 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
½ כוס (100 גרם) גרם סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
200 מ"ל שמנת חמוצה
¼ כוס (4 כפות=60 מ"ל) חלב
¼ כפית מלח
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's

למלית:
4 תפוחים מזן פינק ליידי, פרוסים דק
מיץ מ-1/2 לימון
50 גרם אגוז מלך טחון maimon's
כ- ½ בקבוק סירופ מייפל אמיתי maimon's

להגשה:
סירופ מייפל אמיתי maimon's
אבקת סוכר פטנט maimon's

אופן ההכנה:





1.לילה מראש, שמים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 12 דקות.
    מניחים בקערה משומנת, מכסים ומאחסנים במקרר למשך לילה.
2. למחרת, מניחים את פרוסות התפוחים זו על יד זו על צלחת ומברישים במיץ לימון. מחממים במיקרוגל 2 דקות לריכוך.
3. מרדדים את הבצק למשטח מקומח וחתוכים לרצועות באורך 35 ס"מ וברוחב 4 ס"מ.
4. מברישים את הרצועות בסירופ מייפל, מפזרים מעל אגוזים ומניחים 6 פרוסות תפוח אחת בסמוך לשנייה מאמצע עובי רצועות הבצק, כך שיבלטו מעבר לבצק.
5. מגלגלים את הרצועות לגלילים ומניחים בתבנית שקעים משומנת קלות.
6. מחממים את התנור ל-170 מעלות, בעוד הבצק תופח.
7. אופים כ-20 דקות עד הזהבה.
8. מברישים את המאפים החמים בעוד סירופ מייפל ומפזרים מעל אבקת סוכר.