בייגל ניו יורק

מתכון: אורלי פלאי- ברנשטיין

החומרים:

לבצק: 
1 קילו (7 כוסות) קמח שמרים לפיצה ופוקאצ'ה – חצי מזמן התפיחה
2 כפות גדושות סוכר
1 כף מלח
600 מ"ל (2 וחצי כוסות) מים פושרים (ואולי עוד רבע כוס, רק אם צריך)
לתיבול (לא חובה, אפשר רק חצי מכמות הבצק):
3 כפות בצל מטוגן יבש ו/או כף אבקת שום

לציפוי:
פרג שלם maimon`s / שומשום maimon`s/ גרעיני חמניה maimon`s /קוואקר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים קמח, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה. מוסיפים 2 וחצי כוסות מים בהדרגה ולשים 10 דקות. אם נדמה לכם שהבצק יבש אפשר להוסיף עוד 3-4 כפות מים.
  2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים כחצי שעה.
  3. מחממים סיר גדול עם מים.
  4. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים וחלקים. בעזרת אצבע מקומחת יוצרים חור במרכז ומסובבים לפתיחה של הכדור לצורת בייגל. מקפידים שיהיה חור גדול (שלא ייסגר בתפיחה ובאפייה). מתפיחים 5 דקות.
  5. מבשלים את הבייגלים דקה וחצי מכל צד (מי שאוהבים את הבייגל במרקם לעיס במיוחד יבשלו אפילו 2 דקות מכל צד), מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  7. כשהבייגל עדיין חמים אבל כבר אפשר לאחוז בו טובלים בחומרי הציפוי: שומשום/פרג/גרעיני חמניה/קוואקר ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  8. אופים 25-20 דקות עד שהבייגלים זהובים יפה.
?
מאותו בצק ניתן להכין מקלות לחם: מעצבים למקלות, לא מבשלים במים, אלא מברישים בביצה, מצפים בציפוי הרצוי ואופים 20 דקות