לחם קופים איטלקי

החומרים:

(תבנית בקוטר 26 ס"מ)

לבצק:
500 גרם (כ-3 וחצי כוסות) קמח שמרים חצי מזמן תפיחה ?(או קמח שמרים רגיל)
120 מ"ל (חצי כוס) חלב חמים
3 ביצים בטמפרטורת החדר
2 כפות סוכר
כף מלח
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
50 גרם גבינה קשה (עמק, קשקבל, מוצרלה או פרמזן) מגוררת

לציפוי:
כף תערובת עשבי תיבול יבשים (אורגנו, תימין, רוזמרין וכו')
כפית מלח גס
50 גרם גבינה קשה (עמק, קשקבל, מוצרלה או פרמזן) מגוררת
חופן שקדים פרוסים (לא חובה)
4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: מערבבים את חומרי הבצק למעט החמאה והגבינה הקשה במיקסר עם וו לישה כ-4 דקות, עד להתגבשות בצק. מוסיפים את החמאה בשני מחזורים, מוסיפים את הגבינה ולשים כ-2 דקות עד שהן נטמעות בבצק והוא נעשה גמיש.
  2. מכסים את הבצק במגבת. מתפיחים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
  3. טופחים על הבצק ומשטחים אותו כדי להוציא ממנו את האוויר. מחלקים ל-20 כדורים בגודל כדורי פינג פונג.
  4. מרכיבים, מתפיחים שוב ואופים: מערבבים את חומרי הציפוי למעט השמן. משמנים את התבנית. טובלים כל כדור בצק בשמן ומנערים קלות. מעבירים את הכדורים דרך תערובת התיבול עד שהם מצופים יפה, ומסדרים בתבנית.
  5. מכסים במגבת ומתפיחים 10 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם וממלאים את התבנית.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. אופים כ-30 דקות עד שהלחם תפוח וזהוב, הבצק אפוי לגמרי וקיסם שננעץ בו יוצא יבש.
  8. מצננים 20 דקות והופכים את התבנית על קרש חיתוך או כלי הגשה.