עוגת תלישה

מתכון: מיקי שמו

החומרים:


להכנת הבצק:
510 גרם (3.5 כוסות) קמח שמרים - חצי מזמן התפיחה maimon's 
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה
2 יחידות ביצים
150 מ"ל (1/2 כוס+ 2 כפות) חלב 
גרידה מ- 1/2 לימון
85 גרם חמאה
קורט מלח
        
לתפוחים: 
300 גרם (2 יחידות) תפוחים ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות
36 גרם (3 כפות) סוכר
25 גרם חמאה
1 כפית פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's


מצרכים לקרם שקדים 
125 גרם חמאה
120 גרם 1 כוס  אבקת סוכר maimon's  (מנופה)
1 יחידה ביצה
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
1 כף תמצית רום maimon's 
125 גרם (1/4 1 כוסות) שקד מולבן טחון maimon's 

מצרכים לזיגוג לימוני:  
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר maimon's  (מנופה)
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

הכנת בצק השמרים : 
  • במיקסר עם וו לישה לשים את כל החומרים מלבד החמאה והמלח כ- 5 דקות במהירות איטית- בינונית עד שמתקבל בצק .
  • מגבירים מהירות לבינונית ולשים כ- 7 דקות תוך כדי הוספת קוביות החמאה והמלח עד לקבלת בצק אחיד וחלק.  
  • מתפיחים כשעה (הבצק לא מכפיל את נפחו).
  • בזמן שהבצק תופח מכינים את התפוחים. 
הכנת התפוחים: 
  • ממיסים את החמאה בסיר רחב, מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומעט מהסוכר ומבשלים כדקה. 
  • מוסיפים את יתרת הסוכר, מערבבים היטב ומבשלים כ- 5 דקות עד שנהיה מעט רך.
  • מוסיפים את הפודינג וניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומצננים. 
הכנת קרם השקדים: 
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר במהירות בינונית- גבוהה.
  • מוסיפים בהדרגה את הביצים ולבסוף את הרום והפודינג וניל. מצננים.
הכנת הזיגוג: 
  • מערבבים את הלימון והאבקת סוכר עד לקבלת תערובת לבנה.  
הרכבת העוגה: 
  • מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 3 מ"מ. 
  • מורחים שכבה דקה ואחידה של הקרם שקדים ומעל מפזרים מקוביות התפוחים המבושלים. 
  • חותכים את הבצק לריבועים שווים במידות 8X8 מ"מ. 
  • מניחים את הריבועים אחד על השני כמו דפים בספר ומסדרים ב- 2 תבניות קצרות באורך 20 ס"מ כל אחת. 
  • מתפיחים כ- 45 דקות.
  • מחממים תנור לחום 170 מעלות ואופים כ- 30 דקות. 
  • בסיום האפייה מורחים מהזיגוג הלימוני ומגישים.