בעבע - סהרונים במלית תמרים ואגוזים

החומרים:

לבצק:
300 גרם (2 כוסות+ 2 כפות) קמח שמרים - חצי מזמן התפיחה maimon's
150 גרם חמאה רכה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר maimon's
60 מ"ל  (1/4 כוס) חלב
1 יחידה מידה L ביצה 
קליפה מגוררת מ- 1/2 לימון
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's 
1/2 כפית מלח
        

מצרכים למלית: 
500 גרם תמרים מגולענים בוואקום 
5 גרם קינמון טחון
קורט ציפורן טחון 
250 גרם אגוזי מלך maimon's  (קצוצים)
 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: 
  • מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה כ- 5 דקות במהירות איטית- בינונית עד לקבלת בצק אחיד. 
  • מוסיפים שמרים ולשים עוד כדקה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות. 

הכנת המלית:
  • במעבד מזון מערבבים את התמרים, קינמון וציפורן . מעבירים למיקסר, מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד לאחידות. 


הכנת הסהרונים: 
  • מחלקים את המלית ל- 14 חלקים במשקל 50 גרם כל אחד ומגלגלים כל חלק לגליל באורך 8 ס"מ וקוטר 2 ס"מ. 
  • על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל- 14 חלקים במשקל 60 גרם כל אחד.
  • מגלגלים כל חלק לכדור בקוטר 5 ס"מ ומרדדים כל כדור לעלה בצורה אובאלית בעובי 1/2 ס"מ.
  • מניחים גליל של  המלית לאורך קצה אחד של מלבן הבצק ומגלגלים. מעגלים את קצוות הגליל כלפי פנים ליצירת סהרון. 
  • מניחים את הסהרונים ב- 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה. 
  • מחממים תנור ל- 190 מעלות.
  • מברישים בביצה את הסהרונים ואופים כ-20 דקות עד להזהבה עמוקה. 
 
הטיפ של מיקי! ניתן לאחסן בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.