טארט שושני תפוחים

החומרים:

להכנת הבצק פריך
225 גרם חמאה
1 כוס+ 2 כפות (140 גרם) אבקת סוכר maimon's
 1/2 כוס (50 גרם) שקד מולבן טחון maimon's
2 גרם מלח
1 יחידה ביצה מידה L 
1 יחידה חלמון
 1/2 2 כוסות+ 2 כפות (375 גרם) קמח לבן רב תכליתי maimon's או  קמח עוגות ועוגיות maimon's 

מצרכים לקרם שקדים:         
120 גרם חמאה רכה
1/2 כוס+ 2 כפות (120 גרם)  סוכר
1 כוס+ 2 כפות (120 גרם) שקד מולבן טחון maimon's
2 יחידות ביצים מידה L
2 כפות רום לבן
1 כף  פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's
        
לקישוט:
6 יחידות תפוחים מסוג "רויאל גאלה"
אבקת סוכר maimon's

אופן ההכנה:

הכנת בצק פריך לקלתיות: 
  • במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים כדקה את החמאה במהירות בינונית, מוסיפים אבקת סוכר, שקדים ומערבלים עד לאחידות. 
  • מוסיפים את הביצה, החלמון והמלח ומערבלים כחצי דקה, מסיימים עם הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק. 
  • מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מעט מקומח, לשים את הבצק לכדור חלק ומניילנים, מקררים כחצי שעה. 
  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים בתבניות אפייה בקוטר 8 ס"מ. מהדקים את הבצק לתבנית ומקררים. 
  • מחממים תנור לחום 160 מעלות.
 הכנת קרם שקדים: 
  • במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים חמאה וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. 
  • מוסיפים ביצים בהדרגה עד לאחידות, מסיימים בהוספת שקדים, פודינג וניל צרפתי ולבסוף רום לבן, מעבירים לשק זילוף. 
  • מוציאים מן המקרר את התבניות עם הבצק הפריך, מזלפים עד 2/3 גובה ואופים כ- 15 דקות. מצננים ( את יתרת הקרם שקדים מכניסים למקרר).
  • פורסים את התפוחים בעזרת "מנדולינה", מכניסים לקערת מים עם מיץ מלימון טרי. 
  • מגלגלים כל פרוסה לגליל צר ומניחים על גבי הטארט שאפינו עם הקרם שקדים עד שהקלתית מכוסה. 
  • אופים בחום 160 מעלות כ- 4 דקות.
  • מעטרים במעט אבקת סוכר. 
 
הטיפ של מיקי
מוציאים את יתרת הקרם שקדים מן המקרר ומורחים שכבה דקה על הקלתית עם הקרם שקדים האפויה כדי שהפרוסות התפוחים המגולגלות "יישבו"