טארט אגסים בדבש

החומרים:

תבנית בקוטר 24 ס"מ

לבצק הפריך
200 גרם חמאה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר maimon's
2 יחידות ביצים מידה L
400 גרם (3 כוסות פחות 1 כף) קמח תופח maimon's
25 גרם (2 כפות) שקד מולבן טחון maimon's
קורט מלח

לאגסים מבושלים:
6 יחידות אגסים קלופים
1 ליטר (1/4 4 כוסות) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
160 גרם (1/2 כוס) דבש
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's

לקרם אגוזי לוז:         
100 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
2 יחידות ביצים מידה L
50 גרם (1/2 כוס) שקד מולבן טחון maimon's
50 גרם (1/2 כוס) אבקת אגוזי לוז
1 כף פודינג וניל צרפתי maimon's
1 כפית  תמצית בטעם וניל maimon's

לקישוט:         
1 יחידה ביצה טרופה
2 כפות ריבת משמש מעורבבת עם 2 כפות מים רותחים
50 גרם שקדים פרוסים maimon's

 

אופן ההכנה:

הכנת בצק פריך לקלתית: 
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים כדקה את החמאה במהירות בינונית. מוסיפים אבקת סוכר, שקדים ומערבלים עד לאחידות. 
  • מוסיפים את הביצים והמלח ומערבלים כחצי דקה ומסיימים בהוספת הקמח התפוח עד לקבלת בצק. 
  • מעבירים את הבצק לשולחן מעט מקומח  , יוצרים כדור חלק ומניילנים. מקררים כ- 1/2 שעה,.
  • חוצים את הבצק לשני חלקים (אחד נשאר במקרר). 
  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ, קורצים עיגול רחב ומניחים בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, מהדקים את הבצק לתבנית ומקררים. 
הכנת האגסים: 
  • מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר, אפשר להכין עד יומיים מראש ולשמור במקרר. 
?

הכנת קרם אגוזי לוז: 
  • מערבלים חמאה רכה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים ביצים בהדרגה ולבסוף אבקת אגוזי לוז, שקדים, פודינג ותמצית וניל לתערובת אחידה. 
הרכבת העוגה: 
  • מחממים תנור לחום 170 מעלות. 
  • יוצקים את הקרם על הקלתית עם הבצק הפריך (שהייתה במקרר). מסננים את האגסים, חותכים לקוביות קטנות ומכסים את הקרם כך שיגיעו לגובה התבנית פאי ובמרכז יהיה גבוה יותר בקוביות אגסים. 
  • מוציאים את יתרת הבצק מהמקרר ומרדדים לעובי 3 מ"מ.
  • משתמשים בשבלונה (מפלסטיק) ויוצרים רשת בצק ע"י העברת הבצק לשבלונה ושוב שימוש במערוך כדי לרדד אותו על גבי הפלסטיק. 
  • מעבירים לתבנית פאי כך שמכסה את כל האגסים וחותכים את שאריות הבצק כדי שהפאי יראה עגול ואסתטי 
  • מברישים בביצה טרופה ואופים למשך 25-30 דקות- עד לקבלת גוון זהוב! 
  • מברישים בריבת המשמש ומעטרים בשקדים פרוסים.