עוגיות טביעת אצבע עם קרמל מלוח

החומרים:

לעוגיות:
250 גרם חמאה רכה
100 גרם (1 כוס פחות 1 כף)  אבקת סוכר maimon's  (מנופה)
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
קורט מלח
2 יחידות חלמונים
300 גרם (2 כוסות+1 כף)  קמח תופח maimon's
100 גרם אגוז לוז מסוכר maimon's 



לממרח קרמל מלוח:
670 גרם (1/2 3 כוסות סוכר)
67 גרם (1/3 כוס) סירופ גלוקוזה
1 מקל וניל
500 גרם (2 מיכלים) שמנת מתוקה 
170 גרם (1 כוס חלב פחות 2 כפות) חלב 
85 גר' חמאה
10 גרם (1 כף שטוחה) מלח ים

 

אופן ההכנה:

הכנת העוגיות:
  • מערבלים חמאה רכה ואבקת סוכר לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים חלמונים ומלח, מערבלים דקה. מוסיפים קמח וכפית תמצית וניל.
  • מחממים תנור לחום 180 מעלות.
  • את התערובת מזלפים על מגש מרופד בנייר אפייה עם צנתר חלק.
  • טובלים אצבע במים ויוצרים גומה במרכז כל עוגייה.
  • מפזרים מעט אגוזי לוז קצוצים ?
  • אופים את העוגיות למשך 14 דקות

?הכנת ממרח קרמל מלוח:
  •  ממיסים סוכר וגלוקוזה יחד עם מקל הווניל.
  • מרתיחים שמנת וחלב. 
  • "עוצרים" את בישול הקרמל על ידי הוספת החמאה לסיר ומוסיפים את השמנת, החלב והמלח. 
  • מביאים לרתיחה שנייה וממשיכים לבשל 5 ד' נוספות (עד 121 מעלות)
  • מעבירים לצנצנת והופכים לקבלת וואקום. 

הרכבה:
  • מזלפים לתוך השקעים של העוגיות את ממרח הקרמל המלוח ו