פאי תפוחים בכוסות

החומרים:

לקרמבלס:
100 גרם חמאה קרה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר דמררה 
100 גרם (1 כוס) שקד מולבן טחון maimon's
100 גרם 3/4 כוס קמח תופח maimon's

לתפוחי עץ:         
500 גרם תפוחי עץ קלופים פרוסים ל- 8
50 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כף תמצית וניל maimon's
50 גרם (1/2 2) כפות דבש

לקציפת וניל:         
240 מ"ל (1 כוס)    שמנת מתוקה 38%
240 מ"ל (1 כוס) חלב 3%
80 גרם (1 שקית) פודינג בטעם וניל צרפתי maimon's

לקישוט:        
אבקת סוכר maimon's
        


אופן ההכנה:

הכנת הקרמבלס ואפייה: 
  • מחממים תנור לחום 160 מעלות.
  • במיקסר עם וו גיטרה מערבלים במהירות איטית- בינונית את כל המצרכים כ 4-5 דקות עד קבלת תערובת פירורית גסה ממש לפני הפיכתה לבצק אחיד. 
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופה כ- 15 דקות עד קבלת גוון זהוב ומצנן. 

הכנת התפוחים: 
  • מחממים את החמאה, מוסיפים את התפוחי עץ, תמצית וניל ומפזרים מעל את הסוכר
  • מבשלים תוך כדי ערבוב עדין עד שהתפוחים מקבלים גוון קרמלי ומתרככים, מוסיפים את הדבש וממשיכים לבשל כדקה.
  • מסננים ומצננים. 

הכנת הקרם והרכבה: 
  • מקציפים את כל המרכיבים לקציפה תפוחה ובהירה. 
  • מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ, מסדרים את כוסות הקינוח על גבי שולחן העבודה ובעזרת כפית ממלאים שכבה ראשונה של הקרמבלס, מזלפים שכבה זהה מקציפת הווניל וממלאים בכפית שכבה עבה של תפוחים מקורמלים. 
  • מזלפים בשנית שכבה של קציפת הוניל ומסיימים בפיזור קרמבלס. 
  • מפדרים באבקת סוכר ומגישים.