גאלט תפוחים ירוקים וקרם אגוזי פקאן

החומרים:

לבצק:
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
245 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לעוגות ועוגיות maimon's 
10 גרם (1 כף) סוכר
קורט מלח
70 גרם (1/4 כוס + כף) מי קרח
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's 

לקרם אגוזי פקאן:         
100 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר 
2 יחידות ביצים מידה L
50 גרם (1/2 כוס) שקד מולבן טחון maimon's 
50 גרם (1/2 חבילה) אגוזי פקאן (טחונים במעבד מזון)
1 כף פודינג בטעם וניל צרפתי  maimon's
1 כפית תמצית בטעם וניל maimon's
2-3 תפוחי עץ ירוקים קלופים ופרוסים ל- 8 כל    אחד. 

להגשה:         
1/2 כוס אבקת סוכר maimon's

לזיגוג:     
2 כפות ריבת משמש 
2 כפות מים 
        
 

אופן ההכנה:

הכנת הבצק: 
  • במעבד מזון מערבבים קמח, סוכר, מלח ותמצית וניל, מוסיפים את החמאה בכמה "פולסים" עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים בהדרגה את מי המלח, ומוציאים את כל התערובת על גבי שולחן עבודה מעט מקומח, מסיימים את לישתו על גבי השולחן. 
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.  


הכנת  קרם אגוזי הפקאן: 
  • מערבלים חמאה רכה עם סוכר במיקסר עם וו גיטרה עד קבלת תערובת חלקה.
  • מוסיפים ביצים בהדרגה ולבסוף אבקת אגוזי הפקאן, שקדים, פודינג וניל  ותמצית וניל לתערובת אחידה.
הרכבה ואפייה: 
  • מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ בקוטר 26 ס"מ. 
  • מניחים עיגול בקוטר 22 ס"מ של קרם אגוזי הפקאן, מסדרים את פלחי התפוחי עץ בצורת מניפה/ פרח.
  • מקפלים את שולי הבצק על גבי התפוחי עץ, מברישים בביצה טרופה.
  • מקשטים בפיזור סוכר מסביב לבצק (היכן שהברשנו ביצה טרופה).
  • אופים בחום 170 מעלות כ- 30 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים. 
  • בקערה חסינת חום מערבבים 2 כפות מים ו-2 כפות ריבת משמש. מחממים כ-1 דקה במיקרו ומערבבים היטב. 
  • מברישים בגלייז את תפוחי העץ במרכז, מפדרים בשוליים אבקת סוכר ומגישים לצד גלידה קרה.