עוגת קרם מסקרפונה, וניל ודבש בעיטור תאנים

החומרים:

לתחתית:
1/2 חבילה (250 גרם) תערובת להכנת בצק פריך maimon's
1/2 כפית קינמון
100 גרם חמאה קרה, בקוביות
1 חלמון
1 כף חלב

לקרם מסקרפונה:
100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
2 גביעים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 
1/4 כוס (50 גרם) סוכר 
1 פודינג בטעם וניל לבן במיוחד maimon's 
2 גביעים (500 גרם) גבינת מסקרפונה 
1 גביע (250 גרם)  גבינה לבנה 9% 
1 כפית תמצית וניל maimon's 
3 כפות דבש 
50 גרם חמאה רכה מאוד
קורט מלח

לעיטור:
15 תאנים, חצויות או חתוכות לרבעים

אופן ההכנה:

הכנת התחתית:  
  • במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים תערובת לבצק פריך, קינמון וקוביות חמאה קרה לפירורי בצק. מוסיפים חלמון, כף חלב ומעבדים לקבלת בצק. 
  • מקררים לשעה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות. משטחים את הבצק בתחתית תבנית 22X24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה. מנקבים במזלג ואופים 15-20 דקות להזהבה. מצננים.

הכנת קרם מסקרפונה: 
  • ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן ומערבבים לנוזל חלק, מצננים.
  • מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, סוכר ופודינג וניל לבן במיוחד לקצפת יציבה. 
  • מוסיפים מסקרפונה, גבינה לבנה, תמצית וניל, דבש, חמאה רכה, קורט מלח ומקציפים קלות לקרם חלק. 
  • מוסיפים את השוקולד הלבן המומס ומקציפים קלות להטמעה.
  • משטחים את הקרם על תחתית הבצק ומעבירים לקירור למשך הלילה להתייצבות.
  • לפני ההגשה מעטרים את העוגה בתאנים חצויות או חתוכות לרבעים.
 
מתכון: פיית העוגיות